poniedziałek, 23 września 2019

Piersi w porach z majonezem i ketchupem


-Na jeden podwójny filet potrzebny jest jeden duży por
- średni słoiczek majonezu Winiary
- keczup
Przeprowadzamy obróbkę wstępną piersi, usuwamy błony,(ja przekrawam wzdłuż na cieńsze filety jeżeli są za grube, cieńsze zmiękczam pięścią) , solimy, pieprzymy. Umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia. Por myjemy i dzielimy na krążki, które lekko solimy i układamy na piersiach. Na porze rozprowadzamy majonez ( ma dokładnie zakryć pory) a na majonezie keczup. Można wcześniej połączyć majonez z keczupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny ( wkładając do zimnego piekarnika) w 180 stopniach
Bardzo smaczne i proste do wykonania danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz