piątek, 12 lutego 2016

Ciasteczka ryżowe


Składniki:
- 2 paczki kleiku ryżowego ( 400 gram )
- 1 kostka palmy
- 3 jaja
- 1 szklanka cukru
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- dżem lub konfitura lub powidła
Wykonanie:
Zagniatamy wszystko, a po wyrobieniu masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na dużej blasze.
W kulce palcem robimy wgłębienie, w które wkładamy trochę konfitury, najlepiej kwaskowatej.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C, aż do uzyskania lekko złotego koloru, około 25 minut.
P.S.
Ciasteczka można przechowywać do miesiąca.
Smacznego !
Szybko, łatwo i przyjemnie !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz