piątek, 12 lutego 2016

Truskawki w czekoladzie


Deser idealnie nadaje się na noc Walentynkową.

W końcu czekolada i truskawki
to jeden z najbardziej znanych afrodyzjaków.


Składniki:
♥ 250g truskawek
♥ czekolada gorzka - kilka kostek
♥ śmietana
♥ cukier-puder
♥ bita śmietana

Sposób przyrządzania:
Truskawki myjemy i osuszamy zostawiając szypułki.
Czekoladę podgrzewamy, dodajemy trochę śmietany.
Talerz posypujemy cukrem-pudrem.
Truskawki do połowy zanurzamy w czekoladzie i kładziemy na talerz.
Dekorujemy bitą śmietaną.


Można również podawać truskawki w inny sposób.
Do jednej miseczki wlać czekoladę, a do drugiej bitą śmietanę.
Truskawkę można nabić na mały widelec,
do połowy zamoczyć w czekoladzie.
Potem „zahaczyć” o bitą śmietanę
i na koniec oczywiście podać ukochanemu.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz